Bahan-bahan
:
10 keping roti - digelek leper
2 biji telur
1 sudu besar minyak masak
Sedikit garam halus
1 biji limau kasturi - ambil airnya
1 tin sardin - ambil isi dan hancurkan
Sedikit serbuk roti
Minyak masak untuk menggoreng secukupnya
Bahan
hiris :
1/2 labu bawang besar
5 biji cili api merah
Cara-cara
:
1. Panaskan 1
sudu besar minyak masak dan tumis bahan hiris.
2. Masukkan ikan
sardin hancur kacau rata.
3. Perasakan garam
dan masukkan jus limau kasturi, tutup api. Biar sejuk sebentar.
4. Ambil sekeping
roti, letak inti sardin tadi kemudian gulung kemas dan gamkan dengan sedikit
telur. Celupkan dalam telur kemudian golekkan ke dalam serbuk roti.
5. Panaskan minyak
masak dan goreng sebentar, angkat toskan minyak gorengan.
6. Sedia untuk
dihidangkan bersama sedikit sos cili
serta mayonis.
No comments:
Post a Comment