Bahan-bahan :
3 sudu besar
minyak masak
2 keping daging
burger - dicincang
2 sudu besar
serbuk kari daging
3 biji kentang -
bersihkan potong dadu
1/2 cawan air
Sedikit garam
halus
Minyak menggoreng
secukupnya
Bahan Kisar :
1 labu bawang
besar
3 ulas bawang
putih
Bahan Kulit :
2 sudu besar
butter - dicairkan
2 cawan tepung
gandum
1/2 cawan air suam
1 biji telur
Cara-cara :
1. Panaskan 3 sudu minyak masak dan tumis bahan kisar hingga
wangi.
2. Masukkan daging kacau hingga sedikit garing.
3. Masukkan serbuk kari kacau rata.
4. Masukkan kentang dan juga air kacau hingga lembut dan
masak, ketepikan.
5. Satukan bahan kulit dan uli hingga menjadi doh.
6. Canai nipis doh dan guna acuan karipap kemudian isikan
inti ditengah.
7. Panaskan minyak dan goreng hingga sedikit kekuningan.
Angkat dan sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment