Tuesday, March 17, 2015

RESEPI Biskut Suji Cornflakes

Bahan-bahan:

2 1/2 cawan tepung kek-ayak
1/2 cawan cornflakes-kisar
3/4 cawan gula aising
1/2 tin kecil minyak sapi
1/2 tin kecil shortening
1/2 sudu teh esen vanila
1 cawan susu tepung
paper cup secukupnya


Cara-cara:

1.Satukan minyak sapi dan shortening kacau sebentar.

2.Masukkan esen vanila, gula aising kacau rata.

3.Masukkan tepung kek sedikit demi sedikit dan kacau

4.Masukkan cornflakes uli rata hingga menjadi doh

5.Ambil sedikit doh dan buat bulat kecil susun di atas dulang dan tekan dengan garfu di atas permukaan.

6.Bakar pada suhu 180 darjah celsius selama 25 minit.

7.Keluarkan adunan dari oven dan golekkan ke dalam susu tepung kemudian masukkan ke dalam paper cup.



No comments:

Post a Comment