Tuesday, November 24, 2015

RESEPI CHEESE BEBOLA KENTANG


Bahan-bahan :
2 biji kentang
2 keping cheddar cheese - dipotong kecil
1 biji telur - dipukul
Sedikit serbuk roti
Minyak untuk menggoreng secukupnya

Bahan A :
Sedikit serbuk lada putih
Sedikit garam halus
1/2 cawan tepung gandum


Cara-cara :
1. Kupas kulit kentang, bersihkan dan potong kecil kemudian rebus sehingga lembut. Angkat, toskan airnya dan lecek sehingga sekata.

2. Masukkan bahan A gaul rata.

3. Ambil sedikit adunan dan letak cheddar cheese di tengah sebagai inti kemudian uli bulat.

4. Celupkan bebola ke dalam telur kemudian golekkan ke atas serbuk roti.

5. Panaskan minyak masak dan goreng sehingga sedikit kekuningan.

6. Angkat, toskan minyak dan sedia untuk dihidangkan ketika panas bersama sedikit sos serta mayonis.










No comments:

Post a Comment